Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:01 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Gălbenuşul de ou şi importanţa lui pentru organism

ro

17 Jun, 2014 00:00 2624 Marime text
Gălbenuşul de ou are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conţinutului în substanţe nutritive, proteine, lecitină, vitaminele A, B2, D şi E, Omega-3 şi substanţe minerale, precum calciu, fier, fosfor, zinc şi clor.
Gălbenuşul de ou contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor neurologice, la reducerea inflamaţiilor din organism, la dezvoltarea creierului şi la producerea serotoninei şi dopaminei, cunoscute drept hormoni ai fericirii.
Consumul unui ou pe zi reduce riscul formării cheagurilor de sânge şi de producere a infarctului, precum şi a accidentului cerebral. Conţinutul în luteină şi zeaxantină reduce riscul apariţiei cataractei şi a degenerescenţei maculare.
De asemenea, gălbenuşul de ou asigură o bună funcţionare a ficatului, produce colagen şi cheratină, utile în menţinerea sănătăţii pielii, a părului şi a unghiilor. Prin consumul unui şodou, făcut din gălbenuş de ou, miere şi lapte cald, poate fi remediată durerea în gât.
De asemenea, gălbenuşul de ou este un ingredient folosit în foarte multe măşti cosmetice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii