Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Durerea abdominală, simptom al unor boli mai grave

ro

14 Jul, 2014 00:00 5017 Marime text
De cele mai multe ori, durerile abdominale sunt ignorate, iar cele care persistă pot ascunde afecţiuni grave. Durerile de burtă, de stomac, sau cele localizate într-o parte a abdomenului pot fi slabe sau puternice, pulsatile sau asemănătoare înţepăturilor. În cazul în care acestea sunt însoţite şi de alte simptome, atunci există riscul apariţiei  apendicitei sau a anexitei, dar şi a afecţiunilor hepatice sau pancreatice.
 
Apendicita este o infecţie rapidă şi acută a apendicelui, iar printre simptomele ei se numără dureri acute în partea dreaptă a abdomenului, stări de greaţă şi de vomă, febră, frisoane, diaree şi lipsa poftei de mâncare.
 
Anexita constă în inflamarea uterului, a ovarelor sau a trompelor uterine şi, pe lângă durerile abdominale, care pot iradia spre spate, mai apar şi alte simptome, cum ar fi modificarea secreţiei vaginale, junghiuri stomacale, stări de greaţă şi vomă, frisoane şi tulburări menstruale.
 
Afecţiunile hepatice presupun degradarea funcţiei ficatului, printre simptome numărându-se arsuri şi dureri puternice în capul pieptului, oboseală accentuată, stări de apatie, colorarea pielii în galben, stări de greaţă şi de vomă, pigmentarea pielii în zona superioară a abdomenului, dar şi dereglarea somnului.
 
Afecţiunile pancreatice apar la persoanele obeze, la cele care consumă frecvent alcool, precum şi la cele care suferă de litiază biliară. Printre simptome se află durerile puternice în jurul buricului, lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate, precum şi durerile în capul pieptului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii