Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Despre importanţa consumului de struguri

ro

28 Dec, 2014 16:54 2384 Marime text
Excelenţi pentru hidratarea organismului, strugurii conţin proteine, vitaminele A, B, D, E, P şi C, potasiu, fier, calciu, zinc, seleniu, iod, fibre, enzime, aminoacizi, tanini, acid tartric şi resveratrol, un polifenol cu efecte terapeutice în tratarea bolii Alzheimer. Strugurii reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi şi pot preveni mai multe tipuri de cancer, precum cel de esofag, de plămâni şi de pancreas. Consumul de struguri ameliorează puseurile şi schimbările de stări asociate cu menopauza şi îmbunătăţeşte controlul asupra glucozei din sânge.
 
Resveratrolul nu este însă singura substanţă cu efecte vindecătoare din coaja strugurilor. Quercitina, o altă substanţă din compoziţia lor, reduce riscul de arteroscleroză şi are efecte anticancer. De asemenea, consumul de struguri poate ajuta la atenuarea simptomelor alergiilor. Tot strugurii menţin sănătatea inimii, reduc presiunea sanguină şi riscul de atac de cord, protejează împotriva pierderii masei musculare şi scad apariţia pietrelor la rinichi. Datorită conţinutului ridicat de fibre şi substanţe nutritive, strugurii ajută la detoxifierea organismului şi menţin senzaţia de saţietate mai mult timp. Sunt recomandaţi persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare, precum şi persoanelor care vor să înceapă o cură de detoxifiere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii