Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce singurătatea este periculoasă pentru organism

ro

03 Dec, 2015 23:32 1858 Marime text
Cercetătorii trag un semnal de alarmă legat de amploarea pe care o are sentimentul de singurătate asupra organismului. De două ori mai periculoasă decât obezitatea şi la fel de nocivă precum tutunul, singurătatea duce la îmbolnăvire, informaţie confirmată de ştiinţa modernă.
 
Fiinţă socială prin excelenţă, omul nu suportă mult timp izolarea de semenii săi. Studiile mai recente au evidenţiat efectele nocive asupra sănătăţii fizice pe care le are singurătatea, demonstrându-se încă o dată legătura dintre minte şi trup. Prin urmare, izolarea şi lipsa interacţiunilor sociale favorizează instalarea bolilor.
 
Singurătatea afectează funcţionarea sistemului imunitar şi favorizează inflamaţia, ceea ce poate duce la apariţia unui mare număr de boli, acute şi cronice, precum artrita, diabetul de tip 2 şi bolile cardiace, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Chicago. În unele cazuri, singurătatea poate duce la depresie, la pierderea chefului de viaţă şi astfel aceste persoane care se simt singure şi abandonate trăiesc fără un scop anume, din inerţie. Astfel, pot apărea şi tulburări de somn şi incapacitatea de a face faţă stresului zilnic.
 
Odată instalat sentimentul de singurătate, depăşirea acestei stări este destul de dificilă. Medicii recomandă socializarea cu ceilalţi şi gândirea pozitivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii