Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum poţi scăpa de pistrui cu ajutorul remediilor naturiste

ro

17 Jul, 2014 00:00 1145 Marime text
Pistruii apar din cauza unei pigmentări anormale a celulelor bazale ale epidermei, iar cele mai afectate sunt persoanele cu pielea deschisă la culoare. Printre cauzele apariţiei pistruilor se numără dezechilibrele hormonale, ereditatea sau expunerea îndelungată la soare, şi, de obicei, acestea apar în zonele expuse cel mai mult la razele soarelui, pe faţă, pe umeri, pe braţe, dar şi în zona decolteului.
 
Pentru a scăpa de pistrui se pot folosi tratamente chimice, laserul sau tratamentele naturiste. În acest sens, sucul de hrean este unul dintre remediile folosite contra pistruilor. Se înmoaie puţină vată în sucul de hrean şi se masează petele timp de câteva minute. Totodată, se poate folosi şi hrean ras, amestecat cu suc de lămâie, aplicat pe locul cu pete maronii şi lăsat câteva minute să acţioneze.
 
Sucul de castraveţi, peste care se adaugă o lingură de suc de lămâie şi una de miere, este foarte eficient pentru eliminarea pistruilor. Această mască se aplică direct pe zonele cu probleme, iar după 15 minute, faţa se clăteşte cu apă rece. Se pot folosi şi felii de castravete aplicate direct pe faţă.
 
De asemenea, pistruii pot fi înlăturaţi şi cu ajutorul vitaminei E. În acest caz, conţinutul capsulei de vitamina E se aplică pe zonele afectate înainte de culcare. O altă metodă de a scăpa de pistrui este masca de iaurt sau smântână, lăsată să acţioneze 20-25 de minute. Aceasta se îndepărtează apoi cu un tampon îmbibat în ceai de pătrunjel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii