Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cu cât veţi consuma mai puţin zahăr, cu atât veţi fi mai sănătoşi

ro

14 Oct, 2015 00:00 1077 Marime text
 Zahărul, o "plăcere dulce", se numără printre toxinele care stau la baza mai multor afecţiuni. Pe lângă favorizarea obezităţii, a diabetului şi a afecţiunilor cardiovasculare, consumul de zahăr creşte şi riscul de a dezvolta cancer. Prin urmare, acest aliment pare să fie inamicul numărul unu al unui trup sănătos.

Persoanele care consumă zahăr în exces ar putea avea probleme cu memoria, iar capacitatea de a învăţa scade semnificativ. De asemenea, zahărul poate inhiba activitatea sistemului imunitar şi astfel poate scădea reacţia de apărare a organismului la infecţii. Totodată, favorizează apariţia litiazei biliare, a apendicitei, a hemoroizilor şi a varicelor.
 
Este foarte important să facem distincţia între zahărul adăugat şi cel care apare în mod natural în fructe şi legume. Acestea sunt alimente sănătoase, care conţin apă şi fibre. Zahărul adăugat este cel care se adaugă în alimente. Cea mai întâlnită este zaharoza. Potrivit American Heart Association, cantitatea maximă de zahăr adăugat pe care o putem consuma zilnic este de 150 de calorii pe zi (37,5 grame sau nouă linguriţe) pentru bărbaţi şi 100 calorii pe zi (25 grame sau şase linguriţe) pentru femei.
 
Se recomandă evitarea băuturilor răcoritoare, a dulciurilor, a conservelor de fructe în sirop, a
alimentelor cu conţinut scăzut de grăsime, precum şi a fructelor uscate. De asemenea, în loc să adăugaţi zahăr în reţetele de prăjituri, încercaţi scorţişoara, nucşoara, vanilia sau lămâia. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii