Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cinci tratamente naturiste pentru unghii sănătoase

ro

13 Jul, 2014 00:00 1689 Marime text
De foarte multe ori, din cauza produselor folosite în timpul curăţeniei, unghiile se deteriorează sau se exfoliază. Pentru regenerarea acestora, există o serie de tratamente naturiste.

În cazul unghiilor subţiri, se recomandă masarea acestora, în fiecare seară, cu ulei de măsline sau cu  vitamina E. O altă soluţie este ţinerea a unghiilor în apă călduţă în care au fost adăugate ulei de măsline şi vitamina E, timp de zece minute.
Dacă unghiile au culoarea galbenă, se amestecă sucul unei lămâi cu pastă de dinţi cu efect de albire. Ulterior, compoziţia obţinută se aplică pe unghii şi se lasă 15 minute să acţioneze. Pentru a accelera creşterea unghiilor, se prepară un amestec din două linguriţe de pudră de argilă, două linguriţe de ulei de măsline şi şase picături de ulei de levănţică, care se aplică pe unghii. După zece minute, soluţia se îndepărtează cu apă caldă.
Pentru a avea unghiile mai tari, se amestecă cinci grame de ceară de albine topită cu un gălbenuş de ou şi cu o lingură de miere. Soluţia obţinută se aplică, în fiecare seară, pe unghii, iar mâinile se acoperă cu mănuşi, până a doua zi. Totodată, pentru întărirea unghiilor, se poate folosi şi o mască realizată din două gălbenuşuri şi trei linguri de lapte călduţ. Ingredientele se amestecă bine, iar unghiile se ţin în compoziţia obţinută timp de 20 de minute, iar apoi se clătesc cu apă călduţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii