Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cinci alimente care întăresc masa musculară

ro

02 Aug, 2014 00:00 4278 Marime text
Suplimentele sau combinaţiile chimice destinate întăririi musculaturii sunt foarte periculoase pentru organism. De aceea, se recomandă, pe lângă exerciţiile fizice, consumul unor alimente care favorizează mărirea masei musculare, precum şi arderea grăsimilor inestetice.
 
În acest sens, amintim de alimentul ideal pentru masa musculară, peştele. Tonul, sardinele şi somonul sunt surse bogate de aminoacizi şi acizi graşi Omega-3, esenţiali pentru întărirea musculaturii şi protejarea ţesuturilor şi articulaţiilor. Din acest motiv, este recomandat consumul peştelui de cel puţin trei ori pe săptămână. În plus, peştele protejează ţesuturile şi articulaţiile în timpul exerciţiilor fizice. 
 
Ouăle, surse bogate de proteine, conţin vitaminele A, D şi E şi pot fi consumate în orice moment al zilei. De asemenea, ele reprezintă un aliment foarte bun pentru construcţia masei musculare, în special albuşurile, care sunt sărace în grăsimi şi bogate în proteine. Pentru un aport optim de proteine şi grăsimi sănătoase, este recomandat consumul unui ou pe zi. Un alt aliment care ajută la întărirea musculaturii se referă la seminţele de dovleac, care, datorită conţinutului bogat în magneziu, asigură rezistenţa musculaturii în timpul antrenamentelor.
 
De asemenea, spanacul este bogat în proteine şi substanţe nutritive care hrănesc corpul, dar în special muşchii. Acesta reprezintă o sursă importantă de fier, întăreşte masa musculară şi asigură energia şi forţa organismului. În plus, spanacul mai conţine vitaminele E, B şi C, precum şi magneziu şi fibre. Iaurtul, alături de spanac, este şi el un bun aliat ce favorizează întărirea masei musculare. Totodată, iaurtul reprezintă o sursă bogată de calciu, proteine şi vitamina B12, esenţiale pentru un bun metabolism.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii