Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiuri care tratează afecţiunile urinare

ro

10 Sep, 2014 00:00 1519 Marime text
Potrivit statisticilor, afecţiunile urinare sunt cele mai răspândite infecţii, care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii. Există o serie de ceaiuri care contribuie la tratarea acestor afecţiuni.

Ceaiul din mătase de porumb şi cozi de cireşe este foarte apreciat pentru calităţile sale diuretice, fiind utilizat pentru eliminarea apei pe cale urinară şi a substanţelor nocive din organism, dar şi pentru a favoriza pierderea în greutate.
 
Datorită calităţilor sale diuretice, depurative şi antilitiazice, ceaiul din fructe de măceş este cunoscut pentru beneficiile sale în terapia vârstnicilor şi a persoanelor care suferă de litiază renală. În plus, acest ceai dilată arterele, contribuie la refacerea circulaţiei periferice, reduce inflamaţiile intestinale, vindecă bolile colecistului, enterocolitele şi parazitozele intestinale.
Ceaiul din fructe de ienupăr conţine ulei volatil, terpineol şi iunen, substanţe care au acţiuni diuretice, antiinflamatorii, carminative şi antireumatice. Datorită acestor proprietăţi, este recomandat în ameliorarea afecţiunilor căilor urinare.
 
Ceaiul din iarba de splinuţă are efecte diuretice, antiinfecţioase şi antiseptice. Acesta stimulează mărirea cantităţii de urină eliminată, înlătură inflamaţiile, fiind recomandat în litiaza renală şi vezicală. De asemenea, ceaiurile din fructe de coriandru şi frunze de frasin au proprietăţi diuretice şi depurative, fiind utile în tratarea afecţiunilor urinare, dar şi a gutei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii