Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care combat stresul

ro

09 Jun, 2014 00:00 2108 Marime text
În ziua de azi, stresul, devenit un mod de viaţă, se numără printre cei mai nocivi factori care ne influenţează sănătatea şi activităţile zilnice.
În multe cazuri, stresul poate avea urmări grave asupra fizicului şi psihicului. Potrivit specialiştilor, personalitatea are un rol extrem de important în perceperea stresului.
În perioadele în care stresul este resimțit, concentraţiile mai multor nutrienţi din organism, precum vitaminele A, E, B5, magneziul, calciul, zincul şi beta carotenul, scad, fiind necesară suplimentarea lor.
Printre alimentele ce reduc stresul se numără ţelina, varza, orezul brun, usturoiul, algele, migdalele, castraveţii, fructele de pădure, avocado. Seminţele de susan reduc stresul datorită compoziţiei bogate în zinc. Sparanghelul are un efect pozitiv asupra bunei funcţionări a organismului.
Alte alimente care ajută la controlarea stresului şi îmbunătăţirea stării de spirit sunt somonul, spanacul, portocalele şi lactatele. Eficace în ameliorarea simptomelor stresului sunt ceaiurile de muşeţel, roiniţă şi valeriană. De asemenea, ginseng-ul îmbunătăţeşte tonusul şi normalizează secreţiile hormonale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii