Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salcia, remediu natural pentru durerile reumatice

ro

13 Jul, 2014 09:51 5279 Marime text
Salcia, un arbore iubitor de apă, creşte în locuri umede, dar şi în parcurile din oraş. Salcia cu scoarţă albă este benefică sănătăţii şi utilă în tratarea unor afecţiuni. Din scoarţa salciei se face un ceai, ce are proprietăţi calmante şi este recomandat în cazul afecţiunilor gastrointestinale, al durerilor de cap, durerilor reumatice şi articulare.

Acest ceai este indicat şi în tratarea tumorilor de colon, de esofag şi stomac. Totodată, este recomandat şi în tratarea artritei, tendonitei şi bursitei. Tot el elimină starea de vomă şi ajută la îndepărtarea negilor. Ceaiul de scoarţă de salcie are efecte astringente, antinevralgice, antifebrile şi antireumatice, acţionând în cazul stărilor depresive, al insomniilor, febrei, răcelii, hemoragiilor interne şi durerilor de spate.

Ceaiul se prepară din o linguriţă de scoarţă mărunţită şi o cană de apă, care, după fierbere, se mai lasă cinci minute la infuzat şi se îndulceşte cu miere. Ceaiul se bea câte două-trei linguri pe parcursul unei zile. Scoarţa de salcie este folosită şi în tratamentul extern, pentru băi generale sau comprese, ajutând la tratarea eczemelor, degerăturilor, ulceraţiilor cutanate, bătăturilor şi transpiraţiei excesive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii