Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rocoina, recomandată persoanelor ce suferă de oboseală cronică

ro

09 Jul, 2014 11:38 2934 Marime text
Rocoina este o plantă foarte răspândită în ţara noastră, pe terenuri virane, pe marginea drumurilor sau în grădini şi conţine saponine, mucilagii, flavonide, acizi carboxilici, siliciu, vitaminele A şi C. Aceasta are proprietăţi antiinflamatoare, digestive, tonice, calmante şi febrifuge.
În scop terapeutic, sunt folosite frunzele şi tulpinile, prin stoarcerea acestora obţinându-se o sevă, din care se prepară creme sau unguente. Rocoina este indicată în tratarea unor afecţiuni, precum ulcerul gastrointestinal, tuse, bronşită, pleureză, răceală, constipaţie, scorbut şi alte afecţiuni digestive.
Seva de rocoină se poate administra intern persoanelor cu afecţiuni respiratorii (faringită, amigdalită, laringită), cu afecţiuni hepatobiliare (hepatită şi colecistită), dar şi persoanelor ce suferă de oboseală cronică sau lipsă de energie. În uzul extern, rocoina poate trata eczeme, psoriazis, furuncule, arsuri, ulceraţii, hemoroizi, ulcer varicos şi reumatism. În aceste cazuri, se aplică sub formă de cataplasme.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii