Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ridichea neagră şi beneficiile sale extraordinare

ro

04 Aug, 2014 12:12 3450 Marime text
Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi antibacteriene, dar şi nutrienţilor şi antioxidanţilor puternici pe care îi conţine, şi anume vitaminele din complexul B, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc şi mangan, ridichea neagră reprezintă un remediu excelent pentru numeroase afecţiuni. 
 
Aceasta poate fi extrem de eficientă în tratarea hepatitei, deoarece stimulează cantitatea de oxigen din sânge şi protejează celulele roşii. Ridichea neagră are proprietăţi detoxifiante asupra organismului, ajută la menţinerea sănătăţii ficatului şi la buna funcţionare a acestuia. În plus, având un conţinut bogat de vitamina B1, calciu, magneziu, poate ajuta la secreţia hepatică a bilei. Fiind bogată în fibre, ridichea neagră previne indigestia şi balonarea, în timp ce sucul de ridiche neagră tratează infecţiile respiratorii, răceala şi tusea.

De asemenea, ridichea neagră are un conţinut scăzut de calorii, grăsimi şi colesterol, este bogată în fibre şi apă şi inhibă apetitul, fiind recomandată persoanelor care doresc să scadă în greutate. Prin conţinutul bogat în sulforafan şi antocianine, ridichea neagră are un puternic efect anticancerigen, aceste substanţe fiind eficiente în combaterea cancerului la prostată şi la colon, dar şi a celui ovarian sau la stomac şi la rinichi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii