Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii naturiste pentru mâini uscate

ro

12 Aug, 2014 13:34 2115 Marime text
Soarele arzător al verii poate fi necruţător cu pielea mâinilor, de asemenea, spălatul des al mâinilor, pentru îndepărtarea microbilor, absoarbe uleiul natural al pielii şi duce la deshidratarea ei. Pentru a trata mâinile uscate şi lipsite de elasticitate, este nevoie de hidratarea lor cu ajutorul remediilor naturiste, care se află la îndemâna oricui. 
 
Remediul  pe bază de miere de albine şi ulei de macadamia este foarte hidratant. În timp ce uleiul de macadamia este emolient, mierea de albine are proprietăţi cicatrizante şi reparatoare. În acest scop, se amestecă o lingură de miere de albine cu o lingură de ulei de macadamia. Produsul obţinut se aplică pe mâini şi se masează timp de cinci-zece minute.
Glicerina este un produs folosit foarte des în produsele de îngrijire, datorită beneficiilor pe care le aduce pielii. Aceasta asigură un nivel de hidratare optim şi ajută la menţinerea barierei naturale de protecţie a pielii. Pentru tratarea mâinilor uscate, se amestecă  zece ml de glicerină, sucul de la trei lămâi şi 300 ml de apă de trandafiri. Preparatul obţinut se filtrează, apoi se masează mâinile în fiecare seară cu produsul obţinut.
 
Remediul pe bază de banane şi unt regenerează şi hidratează pielea mâinilor. În acest sens, se pasează două banane, care se amestecă cu 50 de grame de unt, preparatul obţinut aplicându-se pe mâini timp de zece minute. De asemenea, această mască se poate aplica şi pe faţă.
Pentru exfolierea pielii şi pentru îndepărtarea celulelor moarte şi activarea circulaţiei sângelui, se poate aplica un gomaj şi în cazul mâinilor. Se amestecă două linguri de sare fină de bucătărie cu o lingură de ulei de măsline şi sucul unei jumătăţi de lămâie. Acest tratament se aplică pe mâinile uscate şi se  masează timp de cinci minute. După îndepărtarea gomajului se aplică o cremă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii