Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii naturiste pe bază de ceapă

ro

21 Jul, 2014 17:19 1703 Marime text
Ceapa este folosită foarte des în medicina tradiţională, datorită efectelor sale diuretice, antiseptice, digestive, vermifuge, antiinfecţioase şi expectorante. 
În cazul paraziţilor intestinali, se taie o ceapă marunt şi se pune la măcerat pentru şase zile, într-un litru de vin alb. Ulterior, se consumă câte un pahar, înainte de micul-dejun, timp de şapte zile. În cazul bolilor reumatice, se fierb trei cepe, tăiate cu tot cu coajă, într-un litru de apă, timp de 15 minute, apoi se strecoară şi se consumă două pahare pe zi, dimineaţa şi seara.
 
Migrenele şi durerile de cap pot fi eliminate dacă se aplică pe frunte felii de ceapă, în timp ce insomniile pot fi alungate dacă se zdrobeşte o ceapă şi se inspiră adânc de câteva ori. Călcâiele crăpate, arsurile, negii, degerăturile şi tăieturile pot fi remediate cu ajutorul sucului de ceapă, care se aplică în zonele afectate, cu ajutorul unei comprese.
 
Furunculele pot fi vindecate dacă se aplică pe acestea ceapă coaptă, când este caldă. Ulcerul de stomac se tratează tot cu ajutorul cepei. În acest sens, se înăbuşă două cepe, tăiate marunt, în două linguri de unt şi se consumă dimineaţa, pe stomacul gol. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii