Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii care combat insolaţia

ro

03 Jul, 2014 16:19 1302 Marime text
Insolaţia, o afecţiune cauzată de expunerea prelungită la soare, ce poate crea mari neplăceri, se manifestă prin ameţeli, stări de greaţă şi vomă, dureri de cap, congestia feţei, palpitaţii şi vedere înceţoşată.

În cazul insolaţiei, temperatura corpului ajunge la 40-41 de grade celsius şi, în acest caz, se recomandă consumul de lichide, pentru rehidratarea organismului. Se pot bea ceaiuri, supe reci din legume, sucuri proaspete sau preparate din fructe şi legume.
Ceaiul de cicoare reglează temperatura corpului şi reduce durerile de cap, în timp ce ceaiul de sunătoare înlătură senzaţia de greaţă. Cataplasmele cu varză, cu argilă sau cartofi raşi, aplicate pe cap sau torace, diminuează neplăcerile provocate de insolaţie. În cazul arsurilor, zonele afectate sunt unse cu propolis, ulei de lavandă sau de măsline.

Compresele îmbibate într-o soluţie preparată dintr-un litru de apă şi o cană de iaurt sunt indicate pentru alinarea usturimilor, provocate de expunerea îndelungată la soare. Feliile de castraveţi, aplicate pe piele, hidratează tegumentul şi împiedică apariţia băşicilor. Pentru pleoape sunt indicate compresele cu infuzie de gălbenele sau de muşeţel, iar pentru buze este eficient balsamul pe bază de produse apicole (miere, propolis sau lăptişor de matcă).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii