Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pudra de roşcove, mult mai sănătoasă decât pudra de cacao

ro

25 Aug, 2014 17:38 6035 Marime text
Pudra de roşcove sau carobul se obţine din păstăile copacului Roşcova, care face parte din familia leguminoaselor (soia, fasole, mazăre, linte). Seamănă la aspect şi gust cu pudra de cacao, dar este mult mai sănătoasă decat aceasta.
 
Pudra de roşcove este un îndulcitor natural care are capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge, dar şi de a regla tranzitul intestinal, fiind recomandată atât în constipaţie, cât şi în diaree. Aceasta are o puritate maximă, conţine fier, magneziu, calciu, fosfor, acid galic, taninuri, fibre, pectine, polifenoli, carbohidraţi, vitamina B6, niacină şi riboflavină. Nu conţine gluten, lactoză, grăsimi saturate, colesterol şi are indicele glicemic foarte mic.
 
De asemenea, pudra de roşcove conţine pectine, care combat boala de reflux gastro-esofagiene, creşte toleranţa gastrică, ajută digestia, combate balonarea şi scade nivelul colesterolului. Aceasta inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene şi are efecte analgezice, antialergice, antibacteriane, antioxidante, antiseptice şi antivirale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii