Proprietăţile terapeutice ale sucului de păpădie
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:10 18 08 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile terapeutice ale sucului de păpădie

ro

16 Dec, 2016 00:00 826 Marime text
Păpădia este cunoscută şi folosită ca plantă medicinală încă din antichitate, datorită proprietăţilor ei benefice organismului uman. Aceste proprietăţi se datorează substanţelor active pe care le conţine, şi anume: acid oleic, acid palmitic, colină, acid cafeic, steroli, derivaţi triterpenici, vitaminele A, B1, C şi D, carotenoide, săruri minerale (potasiu, siliciu, sulf, sodiu, calciu). Sucul de păpădie are proprietăţi terapeutice excelente, are acţiune depurativă, laxativă, diaforetică, diuretică, de normalizare a metabolismului şi drenare hepatică şi biliară. Poate fi un bun remediu pentru afecţiunile stomacului, ficatului, pentru glandele anexe intestinului subţire.
 
Sucul de păpădie are efect benefic asupra rinichilor, vezicii biliare, combate retenţia de lichide în exces din organism, ajută în detoxifierea ficatului, îmbunătăţirea funcţiei acestuia, creşte digestia grăsimilor. Prin eliminarea toxinelor din organism, dar şi aplicarea locală, combate acneea, elimină petele, pistruii, cicatricile şi eczemele.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii