Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:45 20 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile pentru sănătate ale păpădiei

ro

21 May, 2017 00:00 748 Marime text
Păpădia este o plantă perenă, cu proprietăţi tonice, bogată în vitaminele A, B, C, D şi K, dar şi în minerale, precum fier, potasiu, mangan şi zinc. Datorită substanţelor conţinute, păpădia poate îmbunătăţi funcţia renală şi cea hepatică. De asemenea, păpădia poate normaliza nivelul de glucoză din sânge şi poate diminua nivelul de colesterol total şi de trigliceride, în acelaşi timp cu creşterea HDL.
 
Frunzele de păpădie şi rădăcinile sunt indicate pentru a curăţa ficatul, dar şi pentru a trata probleme precum diabetul, acneea, anemia, hipertensiunea arterială, problemele urinare, dar şi pe cele ale vezicii biliare, simptomul premenstrual, balonarea. Florile de păpădie sunt şi ele comestibile, având rol de a stimula stomacul, splina, pancreasul şi digestia. Acestea conţin flavonoide, care ajută în lupta împotriva bolilor. Rădăcina de păpădie, datorită proprietăţilor ei de a stimula producţia de sucuri digestive şi bila, poate fi, de asemenea, utilă pentru inflamaţia şi congestia ficatului şi vezicii biliare. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii