Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile terapeutice ale albăstrelelor

ro

29 Jul, 2014 09:38 2829 Marime text
Albăstrelele cresc în locuri uscate, prin şanturi, dar şi pe lângă lanurile de grâu. În scop terapeutic, sunt folosite doar florile de culoare albastră, care au proprietăţi calmante, hidratante astringente, antiinflamatoare, dezinfectante, bacteriostatice şi emoliente.

Albăstrelele sunt recomandate în tratarea afecţiunilor renale şi pe cele ale veziculei urinare. Totodată, sunt utilizate în stimularea secreţiei de urină, în caz de edeme şi pareză renală, boli de ficat, dischinezie biliară, dispepsii (indigestii), diaree, tuse, bronşite, febră, insuficienţă cardiacă, flebite, hipertensiune, reumatism, gută, iritaţii oculare, conjunctivite. De asemenea, albăstrelele sunt folosite şi în cazul ochilor obosiţi, pleoapelor căzute, durerilor de dinţi, dar şi tonifierea şi revigorarea tenului.
 
Infuzia din flori de albăstrele are proprietatea de a reduce ritmul de depunere a calculilor şi chiar facilitează eliminarea acestora. În cazul problemelor oculare, preparatele din albăstrele se folosesc pentru spălarea ochilor sau sub formă de comprese pe pleoape. Baia de abur cu ceai de albăstrele hidratează, înmoaie şi relaxează tenul, facilitând, de asemenea, scoaterea coşurilor şi a punctelor negre. Expunerea se face timp de 10-15 minute. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii