Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:38 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile medicinale ale rubarbei

ro

21 Jul, 2014 15:38 870 Marime text
Rubarba este o legumă de la care, în scop terapeutic, dar şi alimentar, se folosesc doar tulpinile şi rizomii. În compoziţia ei, se găsesc fibre, carbohidraţi, grăsimi, proteine, antioxidanţi, calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc şi magneziu. Totodată, rubarba conţine şi vitaminele C şi K. Această legumă are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, astringente, purgative, tonice, anticancerigene şi antimicrobiene. Datorită acestor proprietăţi, rubarba este recomandată în ameliorarea unor afecţiuni, precum reumatismul, diareea sau constipaţia.
 
De asemenea, rubarba reduce nivelul colesterolului şi al tensiunii, reduce inflamaţia hepatică, detoxifică organismul, relaxează vasele sanguine, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, calmează durerile de spate şi pe cele reumatice şi calmează crizele de gută. Rubarba combate febra şi indigestia, calmează nevralgiile, reglează digestia, grăbeşte vindecarea rănilor, tratează hemoroizii, previne dezvoltarea tumorilor şi a diabetului. Tot ea întăreşte sistemul imunitar, previne infecţiile şi reglează greutatea corporală. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii