Proprietăţile celor mai populare condimente
Proprietăţile celor mai populare condimente
24 Aug, 2014 09:46
ZIUA de Constanta
2403
Marime text
Piperul, un remediu natural foarte eficient, adăugat în ceai, contribuie la tratarea guturaiului, a tusei, reumatismului şi a asteniei, combate indigestia, împiedică formarea gazelor în intestin, tratează sensibilitatea la frig şi induce o stare de căldura plăcută în organism.
Cuişoarele ajută la scaderea nivelului de colesterol din sânge, redau tonusul şi capacitatea de concentrare. De asemenea, au puteri afrodisiace, înlătură mirosul neplăcut al gurii şi împiedică formarea gazelor în intestin. Turmericul acţionează ca antiimflamator împotriva durerilor provocate de artrită, ajută în procesul de digestie, conduce la eliminarea uşoară a bilei şi protejează stomacul împotriva arsurilor şi a inflamaţiilor de tot felul. În plus, acest condiment contribuie la prevenirea cancerului de colon.
Ghimbirul ajută digestia, calmează spasmele, reduce flatulenţa sistemului digestiv şi este un puternic antioxidant care ajută la relaxarea vaselor de sânge, stimulând circulaţia. De asemenea, ghimbirul este un remediu naturist excelent împotriva greţurilor asociate călătoriilor, sarcinei sau mahmurelii, în acelaşi timp, fiind recomandat pentru prevenirea şi tratarea bolii Alzheimer, a bolilor cardiovasculare sau a artritei.
În timp ce scorţişoara ajută la scaderea trigliceridelor, glucozei şi colesterolului, stimulează buna funcţionare a creierului, rozmarinul previne deteriorarea vaselor de sânge şi a circulaţiei sanguine, stimulează creşterea părului, activitatea mentală şi previne apariţia afecţiunilor respiratorii. Un al condiment eficient este cimbrul, utilizat în tratarea infecţiilor gâtului, inflamaţiilor, bronşitei şi tusei convulsive, stimulează acţiunea cililor din interiorul bronhiilor, acţionând asupra mucoasei bronşice, fapt ce previne inflamaţia tractului respirator.
Cuişoarele ajută la scaderea nivelului de colesterol din sânge, redau tonusul şi capacitatea de concentrare. De asemenea, au puteri afrodisiace, înlătură mirosul neplăcut al gurii şi împiedică formarea gazelor în intestin. Turmericul acţionează ca antiimflamator împotriva durerilor provocate de artrită, ajută în procesul de digestie, conduce la eliminarea uşoară a bilei şi protejează stomacul împotriva arsurilor şi a inflamaţiilor de tot felul. În plus, acest condiment contribuie la prevenirea cancerului de colon.
Ghimbirul ajută digestia, calmează spasmele, reduce flatulenţa sistemului digestiv şi este un puternic antioxidant care ajută la relaxarea vaselor de sânge, stimulând circulaţia. De asemenea, ghimbirul este un remediu naturist excelent împotriva greţurilor asociate călătoriilor, sarcinei sau mahmurelii, în acelaşi timp, fiind recomandat pentru prevenirea şi tratarea bolii Alzheimer, a bolilor cardiovasculare sau a artritei.
În timp ce scorţişoara ajută la scaderea trigliceridelor, glucozei şi colesterolului, stimulează buna funcţionare a creierului, rozmarinul previne deteriorarea vaselor de sânge şi a circulaţiei sanguine, stimulează creşterea părului, activitatea mentală şi previne apariţia afecţiunilor respiratorii. Un al condiment eficient este cimbrul, utilizat în tratarea infecţiilor gâtului, inflamaţiilor, bronşitei şi tusei convulsive, stimulează acţiunea cililor din interiorul bronhiilor, acţionând asupra mucoasei bronşice, fapt ce previne inflamaţia tractului respirator.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii