Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produse naturiste ce combat constipaţia

ro

28 Jun, 2014 18:49 2917 Marime text
În momentul în care, din alimentaţie lipsesc fibre ce provin din fructe şi cereale integrale, apare constipaţia, ce poate fi tratată prin consumul unor băuturi din fructe, bogate în fibre, cum ar fi caisele şi piersicile, care pot restabili flora intestinală.
 
Sucul din piersici, struguri şi mango reprezintă un bun laxativ, deoarece strugurii au acţiune depurativă, stimulează ficatul şi intestinele, în timp ce piersicile au acţiune laxativă, iar mango, prin conţinutul său în antioxidanţi, stimulează digestia. Pentru prepararea acestei băuturi, se folosesc 300 ml lapte degresat, două piersici, un mango, 100 grame struguri şi puţină scorţişoară. Ingredientele se mixează, iar sucul obţinut se bea imediat.
 
Sucul din sfeclă şi morcovi stimulează activitatea intestinală, eliminarea toxinelor şi a reziduurilor, ameliorând problemele cauzate de constipaţie. Acest suc se prepară din trei morcovi mari, două sfecle medii şi puţin pătrunjel. Pentru a îmbunătăţii digestia, se recomandă consumul, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, a câte o linguriţă de miere, cel mai complet aliment. Pentru a evita apariţia constipaţiei, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească fructele şi legumele proaspete, produsele lactate, ceaiurile din plante sau din fructe de pădure.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii