Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomelo - multiple beneficii pentru sănătate

ro

18 Aug, 2014 17:37 5329 Marime text
Pomelo este un fruct citric cu multiple beneficii asupra sănătăţii organismului, care conţine vitaminele A, C, D, E, K, şi pe cele din complexul B, dar şi magneziu, sodiu, potasiu, litiu, calciu, fibre, antioxidanti şi substanţe active. Vitamina C din fruct contribuie la o mai bună absorbţie a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.
 
Consumul regulat al acestui fruct creşte rezervele energetice ale organismului, combate eficient oboseala şi astenia. Totodată, pomelo este util în perioadele de convalescenţă, în cele de suprasolicitare fizică şi psihică, accelerează arderile, fiind util şi în curele de slăbire. De asemenea, pomelo activează digestia, combate constipaţia, ateroscleroza şi bolile cardiovasculare, protejează vasele de sânge, reduce riscul cancerului de colon şi previne apariţia cariilor.

Pomelo previne şi durerile de cap, prin conţinutul de apă care ajută la menţinerea tensiunii arteriale intracraniene, dar şi prin substanţele energizante pe care le conţine şi, în acelaşi timp, ajută la menţinerea sănătăţii şi frumuseţii părului, datorită aportului de vitamine. Pomelo are capacitatea de a vindeca ţesuturile, deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea, previne osteoporoza, împiedică apariţia crampelor musculare şi a cârceilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii