Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peştele, o sursă importantă de calciu şi iod

ro

26 Jun, 2014 11:03 2530 Marime text
Peştele, alegerea alimentară perfectă pentru persoanele care ţin la dieta lor, este un aliment hrănitor, gustos, uşor digerabil, care conţine proteine, vitaminele A, B12, D şi E, minerale, precum fosfor, iod şi potasiu, aminoacizi esenţiali şi acizii graşi Omega-3 şi Omega-6.
Peştele se află printre puţinele surse de iod, mineral ce contribuie la reglarea anomaliilor de la nivelul glandei tiroide. Lipsa de iod din organism duce la dereglarea producţiei de hormoni tiroidieni şi la dereglarea metabolismului.
Peştele este bogat în vitamina B, ce asigură buna funcţionare a sistemului nervos şi reglează metabolismul. Un alt motiv pentru care peştele nu ar trebui să lipsească din alimentaţie se referă la aportul de Omega-3, care împiedică coagularea sângelui şi reglează bătăile neregulate ale inimii. Totodată, Omega-3 din peşte combate depresia, ajută la menţinerea sănătăţii ţesutului cerebral şi a sănătăţii retinei.
Consumul de peşte gras ajută memoria şi scade posibilitatea de a dezvolta boala Alzheimer. De asemenea, peştii mici, cum ar sardinele, hamsiile şi anşoa, reprezintă o sursă bună de calciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii