Persoanele ce consumă vin roşu, mai puţin expuse depresiei
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:49 21 08 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele ce consumă vin roşu, mai puţin expuse depresiei

ro

13 Dec, 2016 00:00 894 Marime text
Vinul roşu conţine o mare cantitate de minerale, precum potasiu, calciu sau magneziu, dar şi vitamine hidrosolubile ce intervin în funcţionarea sistemului imunitar şi menţin sănătatea pielii şi tonusul muscular. De asemenea, conţine, într-o mai mică măsură, acid folic, vitaminele B12 şi C. Vinul este bogat în resveratrol, care previne îmbătrânirea prematură a celulelor organismului şi are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge.
 
Persoanele care consumă în mod frecvent, însă moderat, vin roşu, au o sănătate mintală bună şi sunt mult mai puţin expuse depresiei sau afecţiunilor neurologice frecvente pentru cei cu vârstă înaintată. Polifenolii aflaţi în vinul roşu contribuie la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge favorizând crearea oxidului nitric, o substanţă chimică cu rol de relaxare pentru ţesuturi, care are un rol foarte important în reglarea tonusului vascular. Tot datorită polifenolilor vinul acţionează ca un pansament gastric în contact cu compuşii chimici din alimente, relaxează muşchii stomacului şi stimulează digestia. Vinul roşu, consumat cu moderaţie, ajută la scăderea tensiunii arteriale, iar flavonoidele şi saponinele contribuie la prevenirea unor afecţiuni ale inimii.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii