Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericolul din înghețată care ne poate afecta sănătatea

ro

28 May, 2015 00:00 2511 Marime text
Un grup de cercetători a descoperit, după o serie de experimente pe șoareci, că ingredientele utilizate de producătorii de îngheţată sau de ciocolată, ar putea duce la apariţia unor boli inflamatorii cronice. Cercetătorii sugerează că aceste ingrediente perturbă bariera dintre sistemul imunitar şi flora intestinală, alcătuită din microorganismele care trăiesc în corpul omenesc.

Flora intestinală, alcătuită în mare parte din bacterii, ne ajută să luptăm împotriva infecţiilor şi a alergenilor rezistenţi, dar poate ataca şi mucoasa intestinală. În mod normal, există un strat de mucus care separă celulele intestinale de bacterii. Dacă bacteriile ajung la acestea, ele pot stimula sistemul imunitar şi pot cauza inflamaţii. În cazul unei astfel de inflamaţii, poate apărea o boală inflamatorie a intestinelor, care cauzează diaree, oboseală şi dureri abdominale.

Inflamarea cronică poate duce la apariţia obezităţii şi la creşterea tensiunii. Pacienţii cu o astfel de inflamare sunt predispuși la boli cardiace şi la diabet.

Sursa: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii