Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru îndulcitori naturali, care pot înlocui zahărul

ro

05 Jul, 2014 14:18 1629 Marime text
Efectul nociv al zahărului alb reprezintă un motiv care poate duce la înlocuirea acestuia cu alţi îndulcitori, care aduc un plus de sănătate organismului.
Mierea este cel mai folosit îndulcitor, deoarece este bogată în vitamine, calciu, fier, potasiu, antioxidanţi şi substanţe antibiotice. Datorită conţinutului bogat în fructoză şi glucoză, mierea este mai lent absorbită de către organism şi furnizează energie în mod constant, putând fi folosită şi de persoanele care suferă de diabet. Un alt îndulcitor natural este siropul de arţar, care conţine o mare cantitate de zinc şi mangan, elemente ce întăresc sistemul imunitar. Atât manganul, cât şi zincul au rol antioxidant.
Melasa, un lichid dens de culoare brună, rezultat în urma extragerii zahărului din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, are un conţinut bogat în minerale, cum ar fi fier, calciu, cupru, mangan, potasiu, dar şi în vitamine. Siropul de agave este indicat în special persoanelor care suferă de diabet zaharat, deoarece are un indice glicemic scăzut şi o mare putere de îndulcire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii