Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:42 23 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru fructe galbene benefice pentru organism

ro

24 Jul, 2014 00:00 2024 Marime text
Fructele galbene conţin carotenoizi şi bioflavonoide, substanţe care le oferă pigmentul şi care funcţionează ca antioxidanţi, vitamine, minerale şi nutrienţi. Consumând aceste fructe, se va îmbunătăţi acuitatea vizuală, va fi stimulată digestia, sistemul imunitar se va consolida, va fi menţinută sănătatea pielii, dar şi a oaselor şi a dinţilor. Totodată, fructele galbene previn cancerul, ajută la buna funcţionare a inimii şi grăbesc vindecarea rănilor.

Pepenele galben, o sursă bogată de vitamine şi minerale, calmează setea, reglează apetitul,  energizează organismul şi reduce riscul unui eventual atac de cord, în timp ce bananele au proprietatea de a combate retenţia de apă, a întări oasele, a scădea tensiunea arteriala şi a regla tranzitul intestinal. Deoarece sunt foarte săţioase, consumate cu moderaţie, sunt de mare ajutor în curele de slăbire.

Lămâile combat răceala şi gripa, pansează stomacul, iar studii recente au descoperit puternica lor acţiune anticancer. Dovleacul poate fi considerat un fruct, datorită gustului dulce şi bun. O cură de câteva zile cu dovleac copt ajută la arderea grăsimilor. Acesta combate constipaţia, seminţele de dovleac fiind neîntrecute în ceea ce priveşte eliminarea viermilor intestinali, în timp ce uleiul de dovleac stimulează fertilitatea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii