Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:25 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru alimente pentru oase sănătoase

ro

27 Jul, 2014 12:52 1187 Marime text
Alimentele pe care le consumăm zilnic reprezintă pilonul principal al organismului, fiind benefice pentru starea generală de sănătate, dar şi pentru susţinerea oaselor. Pe lângă exerciţii şi un stil de viaţă sănătos, oasele, pentru fi puternice, au nevoie de o alimentaţie bogată în calciu şi vitamina D.
 
În acest sens, somonul conţine acizi graşi Omega-3, necesari pentru o inimă sănătoasă, dar şi multă vitamina D. O porţie de somon asigură necesarul zilnic de vitamina D, în timp ce un pahar de lapte degresat reprezintă 30% din doza de calciu necesară într-o zi. Brânzeturile conţin o cantitate considerabilă de calciu. Totodată, spanacul se numără printre puţinele legume care pot oferi calciul necesar, pe lângă alte minerale bune. 200 de grame de spanac gătit  oferă un sfert din doza zilnică de calciu şi, pe lângă acesta, conţine şi o porţie bună de fier, fibre şi vitamina C.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii