Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Primăria Constanța! Astăzi expiră detaşările cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

ro

07 Apr, 2022 00:00 1705 Marime text
  • Astăzi expiră detaşările cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa
  • Este vorba despre aproape 90 de angajaţi care, după incendiul de anul trecut, au fost transferaţi la alte unităţi medicale din judeţ
  • Oficial de la Primăria Constanța, biroul de presă ni s-a transmis că : „Sunt trei unități medicale care vor prelungi detașarea unor medici, toți ceilalți revin la SCBI, astfel încât tot personalul va avea atribuit un post”
  • Angajații SCBI speră că măcar în al treisprezecelea ceas, vor primi detalii despre viitorul lor de la managerul spitalului, dr. Claudia Cambrea, măcar astăzi când toată suflarea medicală sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății
 
 
Astăzi expiră detaşările cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

Este vorba despre aproape 90 de angajaţi care, după incendiul de anul trecut, au fost transferaţi la alte unităţi medicale din judeţ.

Teoretic ar fi trebuit redeschis parţial Spitalul de Boli Infecţioase, însă lucrările nu au fost deocamdată finalizate. Un alt termen vehiculat pentru redeschidere parțială (parter și laborator)este sfârșitul aprilie sau începutul lunii mai.

În această situaţie, nu se ştie deocamdată ce se întâmplă cu angajaţii care, cărora astăzi le expiră detașările.

Oficial de la Primăria Constanța, biroul de presă ni s-a transmis că : „Sunt trei unități medicale care vor prelungi detașarea unor medici, toți ceilalți revin la SCBI, astfel încât tot personalul va avea atribuit un post”.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Ionuţ Ionescu, a spus că 20 de infirmiere şi asistente vor fi menținute de SCJU. Medicii nu mai pot fi păstrați, conform Codului Muncii, deoarece Spitalul Județean nu are secție de boli infecțioase.

Liderul Cartel Alfa, Ion Caraignat spune că alte 25 de cadre medicale vor rămâne la spitalul din Medgidia încă o lună.

Totodată și cadrelor medicale transferate la Centrul Medical Medeea li se vor prelungi detaşările.

Angajații SCBI speră că măcar în al treisprezecelea ceas, vor primi detalii despre viitorul lor de la managerul spitalului, dr. Claudia Cambrea, măcar astăzi când toată suflarea medicală sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 

ZIUA LIVE. Detașările expiră pe 7 aprilie. Silviu Coșa, prefect - „Nici un cadru medical din Spitalul de Boli Infecțioase, nu trebuie să plece acasă”

ZIUA LIVE. Prof. dr. Sorin Rugină - „Se poate să vorbim din nou despre un interes imobiliar la Spitalul de Boli Infecțioase. Primarii s-au schimbat, dar oligarhia a rămas aceeași”!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii