Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:14 20 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merele contribuie la îmbunătățirea memoriei

ro

31 Jan, 2017 00:00 866 Marime text
Cât de des aţi auzit că un măr pe zi ţine doctorul departe? Cel mai consumat fruct de pe mapamond, mărul, conţine vitamine, flavanoizi, acid fenolic, sorbitol, fier, potasiu, siliciu. Merele nu îngraşă, fiind lipsite de grăsimi şi colesterol.
 
Consumul de mere a fost asociat cu un risc scăzut de boli coronariene şi un risc redus de diabet zaharat de tip II. De asemenea, consumul de mere este legat de un risc scăzut de accidente vasculare. Aceste fructe contribuie la îmbunătățirea memoriei și a acțivității electrice a creierului şi înviorează apetitul.
 
Merele stimulează digestia şi elimină constipaţiile uşoare. Totodată, sunt recomandate în astenie fizică şi sedentarism. Cura cu suc de mere detoxifică organismul, elimină reziduurile acumulate în canalele biliare şi reglează funcţiile ficatului.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii