Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meiul, motorul digestiei

ro

28 Aug, 2014 12:15 1925 Marime text
Meiul folosit în alimentaţie aduce organismului un plus de vitamine şi energie. Ca orice cereală, meiul este nutritiv şi revitalizant. Conţine vitaminele A, E şi pe cele din complexul B, fier, magneziu, siliciu, potasiu, proteine şi compuşi antifungici. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.
 
Meiul echilibrează stările nervoase şi depresive, alungă tulburările din perioada de sarcină, contribuie la creşterea capacităţii de concentrare, la tratarea afecţiunilor dinţilor, anemiei. De asemenea, meiul este foarte eficient în dietele contra obezităţii, echilibrând tranzitul intestinal, dar şi în dietele persoanelor alergice, combate aciditatea, împiedică dezvoltarea ciupercilor, asigură o bună digestie şi oferă energie.
 
Această cereală este recomandată în tratamentul unor afecţiuni, precum astenia fizică şi psihică, dar şi în perioadele de convalescenţă. Meiul conţine substanţe nutritive care permit aparatului digestiv să-şi îndeplinească funcţiile în condiţii optime. De asemenea, combate indigestia cronică, gazele, balonările, greaţa, ulceraţiile sto­macale, respiraţia urât mirositoare şi acidoza. Conţinutul bogat în magneziu şi siliciu conferă meiului proprietatea de a proteja ţesuturile şi de a avea piele, păr şi unghii sănătoase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii