Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta împotriva cancerului, discutată de Andrei Baciu și Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate

ro

01 Jun, 2022 12:09 1453 Marime text
Andrei Baciu și Stella Kyriakides, foto: Facebook/ Andrei Baciu

Secretarul de stat, Andrei Baciu a avut marți o întâlnire cu Stella Kyriakides, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară, în cadrul căreia cei doi oficiali au agreat că este esențial accesul egal la tratament și diagnosticare pentru pacienții care luptă împotriva cancerului.
 

„Am avut o întâlnire foarte bună cu comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, căruia îi mulțumesc pentru deschidere și dorința de a integra eforturile României în strategia europeană din domeniul sănătății.

În contextul în care astăzi încheiem Săptămâna Europeană de Luptă Împotriva Cancerului, iar România marchează duminică Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer, aceasta a fost tema principală a întâlnirii de astăzi.

Împreună, am agreat că este esențial să asigurăm acces egal la diagnosticare și tratament pentru toți, indiferent de condiție socială sau vârstă, cu atât mai mult în condițiile în care datele arată o situație îngrijorătoare” , afirmă Andrei Baciu, într-o postare pe pagina personală de Facebook. 


Potrivit secretarului de stat, în anul 2020, în Uniunea Europeană, 2,7 milioane de persoane au fost diagnosticate cu cancer, 1,3 milioane au pierdut lupta cu această boală, circa 50% dintre cazurile din România fiind înregistrate la persoanele de vârstă activă.  
 

„Dacă nu luăm acum măsuri decisive, cazurile de cancer vor crește cu până la 24% până în 2035, ceea ce înseamnă că această boală va fi una dintre principalele cauze care vor duce la deces în UE”, este de părere acesta. 


Îmbunătățirea depistării precoce a cancerului este principalul nostru obiectiv, în condițiile în care rata de supraviețuire în bolile de cancer este de circa 90%, cu condiția depistării la timp a bolii, mai precizează sursa citată. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii