Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce ajută consumul de ghimbir

ro

15 Jun, 2017 00:00 2230 Marime text
Rădăcinile de ghimbir conţin uleiuri esenţiale reprezentat prin gingerol, zinghiberină, zinghiberol, felandren, borneol, cineol. De asemenea, mai conin fenoli, amidon, mucilagii şi răşini.
 
Rădăcina de ghimbir mai este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D.
 
Principiile active din rădăcina de ghimbir au proprietăţi antiemetice, antivertiginoase, carminative, stimulează secreţia de salivă şi sucuri digestive, conform csid.ro.
Ghimbirul are şi efect de calmare a tusei, efect antialgic, sedativ şi antipiretic, prin stimularea transpiraţiei.
Aplicarea locală are efect revulsiv, cu creşterea circulaţiei periferice.
 
Preparatele din ghimbir sunt utile în combaterea greţurilor şi vărsăturilor, în caz de rău de mişcare, rău de altitudine sau rău de mare. De asemenea, poate fi folosit pentru stimularea poftei de mâncare, în dispepsii, pentru combaterea meteorismului, precum şi în debutul răcelilor sau gripei.
 
În doze mici, poate fi folosit cu prudenţă şi pentru combaterea greţurilor la femei în primul trimestru de sarcină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii