Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kaki, beneficiile unui fruct mai puţin cunoscut

ro

11 Jun, 2014 13:48 4420 Marime text
Kaki, un fruct exotic mai puţin cunoscut, originar din China, are culoarea portocalie, iar forma este asemănătoare cu cea a unei roşii. Fructului exotic kaki i se mai spune şi hurmaua chinezească sau persimon şi are un gust extrem de plăcut.
Kaki prezintă un conţinut bogat în vitaminele A, C, complexul B şi P. De asemenea, conţine glucoză, tanini şi minerale, precum calciu, fosfor, fier, potasiu şi magneziu.
Kaki, bogat în carbohidraţi de bună calitate şi antioxidanţi, contribuie la prevenirea aterosclerozei, creşterea imunităţii, prevenirea bolilor de sezon şi a virozelor respiratorii. Îmbunătăţeşte acuitatea vizuală, prin conţinutul ridicat în vitamina A.
Bogat în glucide, kaki stimulează activitatea creierului şi combate depresia, scade aciditatea gastrică, dar şi aciditatea sângelui. Datorită taninilor prezenţi în fruct, se poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, precum şi a diabetului şi hipertensiunii.
Frunzele de kaki sunt uscate şi utilizate în pregătirea ceaiului şi în diferite preparate erboristice pentru a reduce îmbătrânirea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii