Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incan berries - fructe cu numeroase beneficii pentru organismul uman

ro

28 Jun, 2014 13:46 3092 Marime text
Incan berry sau cătina incaşă este un fruct de pădure, cu gust dulce-acrişor, care creşte în zonele tropicale din Africa, Asia şi America Latină. În România, aceste fructe, ce pot fi consumate crude, uscate, rehidratate, care pot fi adăugate în cereale sau smoothie, se găsesc atât în stare proaspătă, cât şi uscate, în supermarketuri dar şi în magazinele naturiste.

Fructele incan berries conţin vitaminele P, A, C, grupul de vitamine B, pectine, fibre solubile, fosfor, fier şi calciu. Aceste fructe sunt bogate în nutrienţi, ce asigură buna funcţionare a organismului şi au rol antioxidant. Totodată, contribuie la întărirea sistemului imunitar, la scăderea nivelului colesterolului din sânge şi menţin pielea, părul şi unghiile sănătoase.

Incan berries au numeroase beneficii pentru organismul uman, având rol inflamator şi anticarcinogen. Persoanele bolnave de diabet pot beneficia în urma consumului de incan berries, deoarece pectina prezentă în aceste fructe ajută la menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, incan berries au efect laxativ, din acest motiv, sunt recomandate pentru menţinerea sănătăţii intestinelor şi a unei greutăţi optime. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii