Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanţa vitaminei B12 în organism

ro

13 Jun, 2014 20:44 2423 Marime text
Vitamina B12, cel mai puternic factor antianemic, se găseşte numai în produsele de origine animală. În consecinţă, cei care au o dietă total vegetariană ar trebui să ia suplimente de vitamina B12.
Cele mai importante surse de vitamina B12 sunt carnea de pui, vită şi porc, în special ficatul, laptele şi produsele lactate, ouăle, fructele de mare şi peştele.
Vitamina B12 este necesară în diviziunea celulară şi are un rol important în buna funcţionare a sistemului nervos, ajută la formarea mielinei, ce înveleşte fibrele nervoase, esenţiale în transmiterea de impulsuri nervoase în corp.
Vitamina B12 contribuie la funcţionarea normală a celulelor, în special a celor din măduva osoasă şi intervine în procesul de maturizare a globulelor roşii, înlăturând oboseala şi anemia.
De asemenea, este un aliat preţios în menţinera simţului tactil şi auditiv, în percepţia durerii şi stimularea memoriei. Carenţa de vitamina B12 este asociată cu anemia, scăderea intensităţii senzaţiilor, probleme cu vederea, pierderea memoriei, anxietatea şi depresia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii