Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 17 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grâul reduce colesterolul şi previne diabetul

ro

28 Sep, 2014 12:22 967 Marime text
Grâul, cultivat ca aliment şi plantă medicinală, este un remediu foarte cunoscut pentru o cură de remineralizare, fiind bogat în enzime, fitosteroli, proteine, minerale, precum calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, zinc, fosfor, cobalt, siliciu, iod, vitaminele A, B, E, K, D şi fermenţi. Planta are calităţi mineralizante, tonice, duretice şi antiinflamatorii.
 
De la grâu se folosesc seminţele sub formă de germeni sau apă de tărâțe. Germenii de grâu sunt folosiți și pentru tratarea întârzierilor de creștere la copii, deoarece sunt o sursă veritabilă de vitamine și minerale ce contribuie la eliminarea toxinelor din corp. Germenii de grâu pot trata tulburările hormonale, tuberculoza pulmonară, anemia și laringitele. De asemenea, grâul poate contribui la scăderea colesterolului, prevenirea bolilor cardiovasculare şi controlul diabetului de tip 2.
 
Grâul este recomandat în boli hepatice, renale, boli gastrointestinale, hipovitaminoze, stări febrile, dispepsie, acnee, convalescenţă, tuse, afecţiuni cardiace şi endocrine, tulburări neurovegetative, obezitate şi sterilitate. Folosit sub formă de cataplasmă, compresă, băi sau spălături locale, grâul este benefic în tratarea unor afectiuni, precum abcese cutanate, arsuri, eczeme, hemoroizi, psoriazis, boli reumatice şi inflamaţii cutanate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii