Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ginsengul, bun pentru stres prelungit și anxietate

ro

18 Feb, 2017 00:00 1672 Marime text
Originar din China, ginsengul este o plantă este cultivată pe scarã largă în Asia, nu doar în ţara de origine, ci şi în Coreea, Japonia şi Rusia.

Ginsengul a fost şi este utilizat ca tonic general şi psihic, pentru prevenirea urmărilor stresului prelungit, dar și în caz de oboseală psihică şi oboseală fizicã, pentru combaterea surmenajului, în stările depresive, mai ales la vârstnici, în stările de anxietate, în tulburările de memorie, în nevroze, în stări de malnutriție şi convalescenţă, în stările de debilitate.
În România, ginseng-ul ajunge preponderent sub formã de produse comerciale gata preparate: capsule, extracte lichide etc. Alte forme de prezentare includ: ceaiurile, pulberea uscatã din rãdãcinã etc.
În marea majoritate a cazurilor, preparatele de ginseng conţin între 100 şi 400 mg de extract de ginseng, adică o cantitate de 0,5-2 g de rădăcină. Aceasta corespunde cu doza medie zilnică. De regulă, preparatele de ginseng se administrează zilnic, timp de câteva săptămâni, dar nu mai mult de trei luni. După o pauză de o lună, cura se poate repeta, ceea ce conduce la rezultatele așteptate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii