Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghindele combat oboseala şi anemia

ro

08 Aug, 2014 09:31 4433 Marime text
Ghindele, fructele stejarului, sunt bogate în glucide, taninuri, proteine, amidon, uleiuri grase, potasiu, vitamina B6, magneziu, calciu, fier, antioxidanți, fiind considerate a fi cele mai bune produse alimentare care acţionează eficient pentru a controla nivelul de zahăr din sânge. Cele mai bune ghinde sunt cele ale stejarilor albi, precum stejarul alb Oregon sau stejarul Burr.
 
Ghinda se foloseşte sub formă de pulbere sau de cafea, care are un efect energizant, asemănător cu cel al cafelei clasice şi se prepară din ghinde prăjite şi măcinate. Pentru obţinerea cafelei este nevoie de două linguriţe de pulbere adăugate într-o jumătate de cană de apă, care se fierb câteva minute.
Ghindele au proprietăți antiinflamatoare, mineralizante, antianemice, antirahitice, antitumorale, antioxidante, diuretice, energizante şi favorizează secreţia de insulină. Acestea sunt recomandate în tratarea gastritei, ulcerului, enteritei, anemiei, tulburărilor psihice, diareei, oboselii, extenuării psihice, surmenajului şi durerilor de cap.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii