Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheara-diavolului, plantă folosită în tratarea afecţiunilor articulare

ro

14 Sep, 2014 12:00 3229 Marime text
Gheara-diavolului este o plantă târâtoare perenă, originară din sudul Africii, de la care, în scop terapeutic, se utilizează tuberculii plantelor sălbatice care se folosesc la prepararea infuziilor, pulberilor, gelurilor şi cremelor. Gheara-diavolului conţine fitosteroli, flavonoide, harpagozidă, procumbid şi harpagid.
 
Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, este foarte eficientă în tratarea afecţiunilor articulare degenerative, dar şi în ameliorarea durerilor produse de afecţiunile acute osteoarticulare. Administrată în cure repetate, această plantă înlătură durerile reumatice şi îmbunătăţeşte mobilitatea articulară. De asemenea, gheara-diavolului este indicată şi în artroze, spondiloze, artrite, entorse, contuzii, bursite, fracturi, nevralgii, mialgii, dar şi în tratamentul poliartritei reumatoide şi a gutei. 
 
Planta favorizează eliminarea acidului uric, iar sportivii pot utiliza acest produs pentru a evita durerile musculare şi articulare provocate de efort. Principiile active ajută şi la stimularea sistemului digestiv, motiv pentru care gheara-diavolului este folosită pentru tratarea indigestiei. Planta are un puternic efect antioxidant, care încetineşte sau chiar stopează, în unele cazuri, procesele degenerative de la nivelul articulaţiilor, alungă durerile de cap şi nevralgiile, reglează nivelul glicemiei şi scade febra.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii