Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:45 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fumătorii pasivi pot ajunge să sufere de boli mintale

ro

09 Dec, 2016 00:00 1168 Marime text
Orice s-ar spune, fumatul este, potrivit numeroaselor studii medicale, un obicei dăunător atât pentru persoanele care fumează, dar şi pentru cei care doar inhalează fără să vrea acest fum tabagic.
 
Se cunoaşte faptul că dacă te expui pe timp lung la fumul provenit de la ţigări organismul va avea de suferit pentru că riscă să dobândească o boală cardiovasculară sau chiar temutul cancer pulmonar. Probabil că nu toate persoanele care se află des în preajma unui fumător sunt pasibile îmbolnăvirii de depresii şi ce derivă din ele. Grav e că multe persoane care practică obiceiul fumatului au ceva probleme mintale, însă nu fac această asociere cu cea a îmbolnăvirii lor.

Fumătorii pasivi se pot îmbolnăvi de boli mintale

Potrivit unei expertize recente s-a descoperit că este o legătură între fumat şi apariţia bolilor de factură mintală la fumătorii pasivi, relevă sănătatea.com.
 
Conform dailymail.com, se pare că situaţia este de-a dreptul îngrijorătoare, deoarece despre acest fenomen oamenii de ştiinţă de la renumita unitate de învăţământ superior, University College din Londra, au confirmat că mai mult de 50% dintre fumătorii pasivi riscă să se sufere în viitor de afecţiuni mintale.
 
Acelaşi studiu relevă faptul că în următorii şase ani, fumătorii pasivi dezvoltă un risc de îmbolnăvire psihică de trei ori mai mare faţă de cei care nu fumează. Şi, referitor la fumători, se pare că la aceştia riscul de a fi internaţi în spitalele de profil este mult mai mare, şi anume, de patru ori.
 
Altă sursă, ziare.com, vorbeşte că aproximativ 60% dintre persoanele care nu au acest viciu dar fumează pasiv sunt la ora actuală în pericol. Ce e mai interesant la acest studiu este că toţi voluntarii (8000 de persoane) au declarat că în familia lor nu au avut niciun caz de boală mintală.
 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii