Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 23 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fasolea verde îmbunătăţeşte vederea

ro

30 Jul, 2014 17:39 1040 Marime text
Fasolea verde, un aliment natural sănătos, prezent din abundenţă în ţara noastră în lunile de vară şi toamnă, este o sursă excelentă de vitaminele A,  C, K, B1, B2 şi B3. Totodată, conţine mangan, fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, proteine, Omega-3, carbohidraţi şi fibre.
 
Printre beneficiile consumului constant de fasole verde se numără stimularea sistemului imunitar, reducerea riscului accidentelor cerebrale şi prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea,  îmbunătăţeşte vederea şi previne apariţia degenerescenţei maculare, scade glicemia, previne migrena şi combate problemele gastrointestinale.
 
Această legumă previne apariţia cancerului de colon, o afecţiune prezentă tot mai des în ultimii ani, luptă cu radicalii liberi, care pot distruge celulele sănătoase. Totodată, previne ruperea oaselor şi ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos, ajută la scăderea durerilor în cazul afecţiunilor de astm şi la refacerea unui organ foarte important pentru organism, pancreasul. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii