Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele dependenţei de alcool

ro

03 Jun, 2014 17:26 1630 Marime text
Alcoolismul are efecte nefaste atât asupra persoanei în cauză, cât şi asupra celor din jur. Efectele pot fi de natură psihologică şi de natură fizică. Persoana care abuzează de alcool devine violentă şi agresivă, poate interpreta greşit orice gest sau remarcă.
Cele mai multe accidente mortale sunt legate de consumul de alcool, fără a mai numără miile de răniţi rezultaţi în fiecare an. Excesul de alcool are efecte multiple asupra organismului, creşte pericolul de fracturare din cauza pierderii masei osoase, duce la apariţia cardiomiopatiei, creşte tensiunea arterială şi afectează celulele nervoase. Cele mai dese complicaţii somatice sunt hepatita cronică, ciroza hepatică, accidentele vasculare cerebrale şi miocardice, pancreatita, ulcerul, gastrita toxică şi diabetul zaharat.
 Alcoolul în exces distruge neuronii, ceea ce duce la diminuarea performanţei creierului, la pierderea discernământului şi a capacităţii de gândire. Dependenţa de alcool cauzează probleme în relaţiile cu membrii familiei, de la neglijarea educaţiei copiilor, până la divorţ, pierderea locuinţei şi a locului de muncă.

Din aceeaşi categorie: Trei fructe folosite în curele de slăbire
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii