Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echinaceea creşte imunitatea organismului

ro

22 Aug, 2014 16:46 3790 Marime text
Echinaceea este una dintre plantele benefice în ceea ce priveşte creşterea capacităţii de apărare a organismului faţă de diverşi agenţi infecţioşi. Are proprietăţi antiseptice, depurative, antifebrile, antivirale, imunostimulatoare şi antibacteriane, iar, în scop terapeutic, se folosesc florile şi rădăcina care conţine ulei volatil, răşini, polizaharide şi glucozide.
 
Această plantă scurtează perioada de convalescenţă, stimulează producţia de interferon şi limfocite, creşte imunitatea organismului şi îl ajută în lupta cu bacteriile, virusurile şi fungile. De asemenea, echinaceea este indicată în susţinerea sistemului imunitar, în cazul persoanelor care au cancer, după chimioterapie. Datorită acţiunii antitumorale, poate încetini creşterea şi diseminarea tumorilor.
 
Echinaceea stimulează activitatea hepatobiliară, ajută la detoxifierea organismului, iar datorită efectelor antiseptice, antibacteriane şi cicatrizante, este indicată în tratarea diverselor răni, a înţepăturilor de insecte, dar şi în tratarea răcelilor şi a gripei. Remediile care au la bază echinaceea nu trebuie luate niciodată pe stomacul gol, ci întotdeauna cu mâncare sau macar cu un pahar mare de apă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii