Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drăgaica, un leac pentru multe boli

ro

20 Aug, 2014 17:59 1887 Marime text
Drăgaica sau sânziana este o plantă recomandată în tratamentul multor boli, datorită proprietăţilor sale diuretice, antiseptice, depurative, sedative, antispastice intestinale, cicatrizante şi tonice. Puterea curativă a plantelor proaspete este mult mai mare şi, de aceea, folosirea lor în cazul bolilor grave trebuie să se facă în stare proaspătă. Drăgaica conţine cumarină, tanini, glucide, saponine, glicozide, enzime, acizi organici.  
 
Această plantă este indicată în bolile tiroidiene, în cele de piele, precum şi în cele ale sistemului nervos, în tratarea rănilor, psoriazisului şi a eczemelor. Sucul proaspăt de drăgaică este indicat în bolile maligne de piele, în tratarea ulceraţiilor canceroase şi a rănilor. Folosită sub formă de tinctură, drăgaica combate infecţiile vezicii urinare, dar şi afecţiunile de la nivelul rinichilor, precum nefrite şi calculi renali.
 
Ceaiul de drăgaică este un leac extrem de eficient în cele mai grele boli de rinichi sau pionefrite, curăţă rinichii, ficatul, pancreasul şi splina. În acest scop, se bea o ceaşcă de ceai pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun, iar restul pe parcursul zilei, înghiţitură cu înghiţitură. Totodată, măceratul de drăgaică este eficient în bolile tiroidiene şi în bolile sistemului nervos, precum boala Alzheimer, Parkinson sau epilepsie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii