Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre efectele pozitive ale strugurilor asupra sănătăţii

ro

25 Aug, 2014 16:59 2292 Marime text
Sezonul strugurilor a început în august şi durează până la finalul lui octombrie, sau chiar mai mult. Strugurii se numără printre fructele cu cel mai mic indice glicemic, fiind recomandaţi în curele de slăbire. Aceştia reprezintă o sursă excelentă de vitaminele C, B1 şi B6, resveratrol, la care se adaugă potasiu, siliciu, bor, mangan, fitochimicale, acid elagic, catehine, antocianină şi quercitină.
 
Strugurii tonifică sistemul cardiovascular, elimină rezidurile sistemului respirator, accelerează sistemul imunitar, au un puternic efect antiinflamator, ajută oasele şi articulaţiile, previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă, protejează sănătatea cerebrală şi pe cea nervoasă. De asemenea, aceştia reglează nivelul zahărului din sânge, protejează inima, reducând stresul oxidativ.
 
Persoanele care consuma frecvent struguri prezintă un risc mult mai scăzut de a face diferite forme de cancer, precum cancerul de sân, de prostată sau cancerul de colon. Totodată, strugurii păstrează elasticitatea pielii, previn apariţia ridurilor, sporesc imunitatea căilor respiratorii, ţin răcelile departe şi reduc riscul de astm.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii