Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce să consumăm ciocolată

ro

24 Aug, 2014 16:40 1554 Marime text
Consumată cu moderaţie, ciocolata este foarte benefică pentru organism, îmbunătăţind circulaţia sângelui la nivel cerebral. De asemenea, combate starea de depresie, destinde corpul şi elimină stresul. Conţine vitaminele A, E şi C, şi este bogată în antioxidanţi, care previn apariţia ridurilor. Totodată, conţine grăsimi nesaturate care se digeră uşor, însă consumată în exces are efect laxativ.
 
Acizii graşi prezenţi în ciocolată favorizează scăderea nivelului de colesterol din sânge şi scade riscul de infarct. Datorită calciului pe care îl conţine, ciocolata este benefică pentru dantură şi pentru oase. Prezenţa magneziului face ca ciocolata să aibă un rol important pentru muşchi, eliminând durerile musculare, dar şi pe cele articulare.
 
Cacaua din ciocolată are capacitatea de a stimula producţia în organism a unor neurotransmiţători care conferă o stare de bine. Totodată, polifenolii, substanţele care se regăsesc din belşug în ciocolată, sunt extrem de utili în reglarea sensibilităţii la insulină, prevenind diabetul. Deoarece conţine mai puţin zahăr şi mai multă cacao, ciocolata amăruie reprezintă alegerea ideală pentru oricine.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii