Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:29 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

feminis.ro De ce nu ar trebui să bei NICIODATĂ cafea decofeinizată

ro

22 May, 2015 14:58 1461 Marime text
Cofeina este un alcaloid extras din boabe de cafea, utilizat în medicină ca tonic al sistemului nervos central, dar şi în industria alimentară, se arată într-o definiţie.
 
Probabil că şi tu crezi că acest tip de cafea fără cofeină este mult mai bun pentru organismul tău? Greeşti. Majoritatea oamenilor care iubesc cafeaua şi care consumă varianta fără cofeină probabil că nu ştiu pericolele pe care le implică substanţele chimice utilizate pentru a extrage cofeina.
 
Cel mai popular proces chimic utilizat pentru a decofeiniza cafeaua este extracţia directă. Procedura foloseşte îmbibarea, macerarea directă a boabelor verzi de cafea într-o soluţie făcută din apă şi un solvent chimic, clorura de metilen sau acetatul de etil. După ce solventul îşi îndeplineşte reacţia sa chimică, boabele de cafea sunt clătite cu apă.
 
Procesul chimic tratează boabele de cafea cu clorură de metilen sau acetat de etil.
Clorura de metilen, numită şi diclormetan, este un lichid volatil, incolor, cu un miros care seamănă cu cel al cloroformului. Clorura de metilen este folosită în diverse procese industriale, în multe industrii diferite: îndepărtarea vopselurilor, în fabricarea produselor farmaceutice, în fabricarea diluanţilor pentru vopseluri, în curăţarea şi degresarea metalului, în fabricarea şi utilizarea adezivilor, în producţia de spumă poliuretanică, în producţia de răşină poliesterică şi în crearea unor solvenţi.
 
Articolul integral se poate citi pe feminis.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii